{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obustavljen željeznički saobraćaj u Doboju

S
15.5.2014. u 13:02
55
7
Obustavljen željeznički saobraćaj u Doboju
55
Obustavljen željeznički saobraćaj u Doboju
Doboj danas
U prekidu je željeznički saobraćaj iz Doboja zbog poplava, prouzrokovanih obilnim padavinama i izlivanja rijeke Bosne.
"U čvoru Doboj stanje je kritično, jer je voda ušla u prostorije održavanja šinskih vozila, a željeznički radnici pokušavaju da spasu mašine. Voda ulazi i u podrumske prostorije upravne zgrade, a zaposleni spašavaju arhivu iz podruma", saopšteno je iz Javnog preduzeća "Željeznice Republike Srpske" (ŽRS).

Iz preventivnih razloga "Elekro-Doboj" isključio je struju, pa je kompletan željeznički čvor Doboj bez struje.

Zbog vanredne situacije, operativni štab ŽRS prati stanje na terenu i u stalnom je kontaktu sa Štabom Civilne zaštite Doboj.

Vučna sredstva ŽRS-a angažovana su i za evakuaciju ugroženog lokalnog stanovništva koje vrši Civilna zaštita grada Doboja.

Željeznički saobraćaj je u prekidu od Zvornika prema Srbiji, jer je voda odnijela 20 metara pruge na izlazu iz stanice Zvornik.

Iz preventivnih razloga uvedeno je transportno ograničenje na svim graničnim prelazima Šamac – Slavonski Šamac, Zvornik – Brasina, Dobrljin – Volinja i Brčko – Drenovci.

Direktori sektora i sekcija ŽRS-a u svojim organizacionim dijelovima preduzimaju konkretne mjere i aktivnosti iz oblasti zaštite i spasavanja imovine, sredstava i ljudi zbog elementarne nepogode.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: