{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obuka za policijske službenike u mirovnim operacijama UN-a

S
17.4.2012. u 16:12
4
0
Obuka za policijske službenike u mirovnim operacijama UN-a
4
Obuka za policijske službenike u mirovnim operacijama UN-a
Foto: Ilustracija
U Centru za obuku za operacije podrške miru (PSOTC) u bazi Butmir danas je započeo kurs namijenjen policijskim službenicima, koji će biti upućeni u operacije podrške miru pod okriljem Ujedinjenih nacija.
U saopštenju PSOTC-a navodi se da je kurs planiran i realizuje se u saradnji sa Ministarstvom sigurnosti BiH a da su polaznici devet policijskih službenica i 21 policijski službenik, pripadnici policijskih agencija u BiH.

Kurs predstavlja rezultat zajedničkog rada instruktora PSOTC-a i instruktora koji predstavljaju agencije za provođenje zakona u BiH.

Ovo je prvi kurs ove vrste u BiH u potpunosti pripremljen i dizajniran prema UN kriterijima i trajaće dvije sedmice (17 – 27. april) tokom kojih će polaznici usvojiti značaj i vještine neophodne za rad u UN operacijama očuvanja mira.

Do sada su tu vrstu obuke, policijski službenici iz BiH pohađali van zemlje a sada će se obuka policajaca koji se upućuju u UN misije izvoditi u PSOTC u Butmiru.

Centar PSOTC-a osnovan je 2003. godine kao multinacionalni projekt 18 država čiji je pružanje profesionalne obuke za novu generaciju vojnika i pripadnika sigurnosnih struktura, radi jačanja i poboljšanja saradnje, kako između zemalja partnera, tako i civilno-vojnih struktura unutar BiH.

PSOTC će 2013. godine preći u vlasništvo BiH i u potpunosti ući u strukturu Oružanih snaga BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: