BiH
0

Obren Petrović dobio podršku SDP-a za načelnika Doboja

SRNA
Obren Petrović
Obren Petrović
Socijaldemokratska partija (SDP) BiH podržaće kandidaturu Obrena Petrovića (SDS) za načelnika opštine Doboj na predstojećim lokalnim izborima u oktobru.

Ovakav stav iznesen je danas u Doboju gdje se održava sjednica Glavnog odbora SDP-a BiH, a predsjednik ove stranke Zlatko Lagumdžija naglašava da je dosadašnjom saradnjom načelnika Petrovića i SDP-a načinjen ogroman pomak u ovoj lokalnoj zajednici.

"Enes Suljkanović je u saradnji sa kolegom Obrenom Petrovićem pokazao kako je moguće rješavati probleme bez velike politike, pa čak i kad postoje velike političke teme i problemi, kako se stvari mogu rješavati ljudski i praktično", istakao je Lagumdžija.

On je dodao da SDP neće imati kandidate za načelnike opština u svim sredinama, te naglasio da to nije razlog da birači ove političke partije ne budu pozvani da podrže nekoga ko im nije blizak ideološki, već po rješavanju problema u toj sredini.

Načelnik opštine Doboj Obren Petrović rekao je da će, osim podrške na predstojećim izborima, ova lokalna zajednica nastaviti dobru saradnju sa izabranim predstavnicima SDP-a u izvršim i zakonodavnim organima na svim nivoima vlasti.

"Upoznao sam predsjednika SDP-a Zlatka Lagumdžiju o onome što se radi u opštini Doboj sa željom da ova partija na nivou BiH podrži moju kandidaturu. Dobio sam tu podršku", naglasio je Petrović.

Prema riječima Lagumdžije, današnjom sjednicom Glavnog odbora SDP-a BiH u Doboju ova stranka oficijelno kreće u pripreme za predstojeće lokalne izbore u BiH.
Održavanje lokalnih izbora u oktobru za SDP je neupitno, rekao je Lagumdžija i dodao da će Glavni odbor SDP-a BiH danas usvojiti izbornu strategiju i program ove stranke za predstojeće izbore.

Lagumdžija je ocijenio da su pripreme za izbore u punom jeku, te konstatovao da je upravo Doboj glavno uporište SDP-a BiH u Republici Srpskoj.