BiH
0

Obnovu fiskulturne sale u Građevinsko-geodetskoj školi Vlada TK pomaže sa 4.677 KM

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Požar koji je 9. januara buknuo na fiskulturnoj sali Građevinsko-geodetske škole pričinio je veliku materijalnu štetu, a zahvaljujući nesebičnom angažmanu tuzlanskih vatrogasana spriječeno je njegovo širenje i totalno uništavanje pomenutog objekta.

Izgorjele su svlačionice i drugi popratni sadržaji, dok je fiskulturna sala sačuvana i najvjerovatnije bit će spremna za izvođenje nastave u drugom polugodištu.

Inspektori protivpožarne zaštite MUP-a TK utvrđuju na koji je način, narodski rečeno, u pola zime buknuo požar, a Vlada TK je na današnjoj sjednici odlučila da sa 4.677 KM pomogne obnovu i rekonstrukciju uništenih dijelova školskog objekta.

Naravno da pomenuta sredstva neće biti dovoljna za potpunu obnovu i adaptaciju fiskulturne sale te će se obnova finansirati iz vlastitih prihoda škole. Uposlenici Građevinsko-geodetske škole do početka obnove objekta, kako su nam rekli, privremene svlačionice improvizovat će u radionicama kako bi učenici u skladu sa rasporedom imali časove tjelesnog odgoja i sporta.