Komentari (172)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prelijepa crkva, jedan od najljepsih sakralnih objekata u Bosni i Hercegovini po meni. Mostar svakim danom sve ljepsi i ljepsi. I sve se polako vraca na staro kako je bilo prije rata. :)
Ovu crkvu je srusio HVO.
@Suljko Ne vjerujem. Ma jok. Bili su to Kinezi i Islanđani u hrvatskim dresovima ;)
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Sjaje li vam Kakve fabrike
Krsteve su donirali Rudnici... Krsteve? Jos jedan pokusaj kliksovog novinarstva.
kada Eparhija zahumsko-hercegovačka proslavlja 800 godina postojanja DOBRO JR BA, NECEMO SAD LOVCKE PRICE OVDJE. VLADA KRALJEVINE SHS KUPILA OD TURAKA BOSANSKU ORTODOKSNU CRKVU ZA 21 MILION GROSA U ZLATU.
Mozda je postojala nekakva ortodoksna crkva na okupiranim od Bizantije teritorijama bosanskim, ali to sigurno nije bila crkva Srba, niti zlocinacka crkva pod nazivom SPC kakvu znamo danas. SPC je prvi put nastala 1921 godine.
Dok penzioneri po kontejerima rove zllato sa crkve sija a muftija BMW vozi. Ako već vjerujete u boga zar ga se ne bojite ?
@broj dva voze popovi Massaratija.
Od pola miliona Srba koji su prije rata zivjeli na tlu danasnje FBih,danas ih datira 40 hiljada
Niko ih sistemaki nije protjerao sami su otisli cak i grobive ste premestili vi ste pogana krv dokazi da smo ih protjerali kao sto mi imamo dokaz da ste izvrsili i protjerivanje a genicid da ne ulazim ubtu temu
@banana69 kad neko premjesta grobove,taj definitivno nije normalan.
Koje ba 800 godina.Pa prije 800 godina nije bilo ni Srba Pravoslavaca ni Hrvata Katolika.Bili su ba samo Bogumili bez ikakve vjere,i onda su oni dolaskom Turaka...
@banana69 glup si.
@Constantin Simici su ti na ovom komentaru dali negativne glasove.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Cuj vjerski objekat rusit...kad ne postujes tudju vjeru..pa kako ces onda svoju
To, bratstvo i jedinstvo, abd ponovo zajednica, a EU neka se puši...
jebbe te to "abd" ....
Srce mi je puno: vizure mog rodnog Mostara opet dobijaju stare obrise, Mostar postaje svoj odvajkada,obnovljeni su Stari most i divna Saborna crkva a panoramu grada grdi zvonik sa Franjevačke crkve koji je svojom enormnom, grubom betonskom veličinom bez ikakvog građevinskog i estetskog smisla, inspirisan besmislenim religijsko-nacionalnim uvjerenjem o tobožnjoj svekolikom supremacijom ostalim žiteljima prekrasnog Mostar koji je odbio biti "hrvatska prestolnica" ...
lijepo, samo nek se gradi !
Najljepse bi bilo da nikada nije ni srusena, ali osjecaj da se obnavlja nesto sto su srusili barbari je dobar, pricinja mi veliko zadovoljstvo.
Nije se smjela ni rusiti, kao ni bilo koja druga bogomolja
To nam treba, mladi ljudi odlaze iz države jer nemamo dovoljno vjerskih objekata
ukrast ce ih lopovi sigurno
Ko zatrova inace dobre muslimansko-srpske odnose u Mostaru.