Svi nivoi vlasti
281

Objavljujemo kompletne kandidatske liste Naše stranke za Opće izbore u BiH

M. G.
Foto: I. L./Klix.ba
(Foto: I. L./Klix.ba)
Naša stranka predala je CiK-u kompletne liste kandidata za Opće izbore u Bosni i Hercegovini koji će se održati u oktobru 2022. godine. Liste je za Našu stranku predao generalni sekretar Nihad Uk.

Radi se o kandidatima za državne, entitetske i kantonalne nivoe vlasti.

Što se tiče Parlamentarne skupštine BiH, listu nosi Sabina Ćudić, poredsjednica Glavnog odbora Naše stranke. Drugi na listi je bivši predsjednik Predrag Kojović, zastupnik u Predstavničkom domu državnog parlamenta.

Drugu listu za Parlament FBiH nosi poznati sarajevski policajac Dragan Mioković, iza njega je zastupnica u Parlamentu FBiH Nasiha Pozder, a nju slijedi bivša vijećnica u OV Ilidža Azra Jahić.

Što se tiče Federalnog parlamenta jednu od lista nosi Damir Arnaut, koji je trenutno zastupnik u Predstavničkom domu državnog parlamenta, druga je redovna profesorica na Univerzitetu u Sarajevu Enita Nakaš, a iza nje je novi član NS-a Damir Nikšić koji je trenutno zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo.

Također, jedan od noslilaca liste za državni parlament je i mladi Branko Češljić.

Što se tiče kantonalnog niovoa listu za Skupštinu KS Kanton Sarajevo predvodi predsjednik stranke i aktuelni premijer KS Edin Forto. Iza njega je zastupnica u KS Vildana Bešlija, a zatim slijedi Nihad Uk, generalni sekeretar NS, i Vibor Handžić, dopredsjedavajući Skupštine KS.

Kompeltne liste kandidata možete pogledati u našoj fotogaleriji.