Podizanje svijesti
217

Objavljeni promo plakati o vakcinaciji u BiH: Sadrže li svinjski želatin i ima li nuspojava

M. G.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Ministarstvo civilnih poslova je u suradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom, ured za BiH, priredilo promotivne plakate za stanovnike BiH u kojima je odgovoreno na neka od najčešćih pitanja o vakcinama protiv koronavirusa..

Kako su rekli, plakati imaju za cilj podizanje svijesti o značaju vakcinacije, a ujednonude i neke temeljne podatke o vakcinama koje stanovnici BiH često postavljaju.

"Plakati sadrže informacije o sadržaju vakcina, razlikama među vakcinamaa, posljedicama vakcinacije i drue informacije", navodi se u saopćenju.

Ministarstvo civilnih poslova BiH preporuča da svi kojima se ponudi vakcina prihvate i imuniziraju se uz važnu napomenu „Ne zaboravimo svi imamo pravo na izbor! Izbor je naš!“.

"Ovo je početak kampanje koju će Ministarstvo nastaviti u narednom periodu kako bi odagnali anksioznost, dileme ili naprosto kako bi dobili što više informacija, svi oni pred kojima se nalazi izazov susreta sa vakcinama protiv koronavirusa", kaže se u saopćenju.

Kampanja, navode, također ima za cilj i da prati dolazak svih vakcina koje će biti isporučene u BiH putem COVAX mehanizma.