Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Šta je sa pravom na penziju sa ostvarenih 15 godina staža.
broj penzionera u BiH 664.000 i povecava se svake godine... odlazak omladine, glomazna nekorisna administracija i visoke place funkcionera vode u totalni ekonomski kolaps....mora se smisliti bolji nacin da se ojaca penzioni fond, treba ga investirati u nesto sigurno... bogatije drzave kupuju zgrade u skupim dijelovima londona, akcije u nafti, cak i u duhansku industriju..
Jel mi neko moze reci da li ce se ovaj zakon primjenjivati samo za penzionere koji odlaze u penziju poslije njegovog usvajanja ili ce se vrsiti revizija postojecih penzionera po ovom zakonu ?
opet nista nece biti,,,kaze se u zakonu,,,bice raspodjela ukoliko bude u fondu sredstava,a posto ih nikad nema nece ni biti..opet su se mafijasi ogradili,,,nas koji smo penzionisani 2008,a imamo pozamasnu penziju 326 km,,ko taslaci,,sve je ovo mutljavina koja samo pojedincima odgovara,,,
tako je, oni svoje plate ne vezu za stopu rasta realnog bruto proizvoda...sve suplja prica... dok sebi ne srezu i ukinu bijeli hljeb i razne naknade nema nista od ovoga