Za sada nisu u opasnosti
1

Objavljeni brojevi telefona za državljane BiH u Grčkoj ukoliko im je potrebna pomoć usljed požara

N. V.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Iz Ambasade Bosne i Hercegovine u Grčkoj pozvali su građane BiH koji se trenutno nalaze u ovoj državi, a kojima je potrebna pomoć ili informacija zbog sitaucije izazvane požarima, da se jave na dežurne telefone.
Brojevi telefona, koji su dostupni i mimo zvaničnog radnog vremena Ambasade su +306936114304; +306978927003 i +306941595498.

Ambasadorica BiH u Grčkoj Milica Ristović Krstić kazala je za Klix.ba da se do sada niko od državljana BiH nije obraćao za pomoć zbog situacije u vezi sa požarima u Grčkoj, te napomenula da je trenutno kritično stanje na ostrvu Evija.

"Već peti dan na Eviji traju požari, koji su izmakli kontroli, za razliku od onoga u Atini, koji je zasad stavljen pod kontrolu. Nije u potpunosti ugašen i vatrogasci su na oprezu. U utorak veče su taj požar stavili pod kontrolu, pa se vatra ponovo razbuktala", navela je ona.

Širom Grčke već danima bukte razarajući požari u kojim je poginulo najmanje dvoje ljudi, a kako kaže bh. ambasadorica i za sutra su najavljene visoke temperature koje su u kombinaciji sa vjetrom kobne.