Prepoznajete li ga?
337

Objavljene fotografije muškarca koji je nacrtao kukasti križ na smrtovnici Želimira Altarca Čička

G. M.
Policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Stari Grad - Prve policijske uprave tragaju za osobom koja je na smrtovnici nedavno preminulog muzičara iz Sarajeva Želimira Altarca Čička nacrtala kukasti križ.

Iz policije su objavljene i fotografije osobe koja se sumnjiči za ovo djelo.

Muškarac se tereti da je ovo djelo počinio 30. marta oko 13:20 sati u ulici Hamdije Kreševljakovića, područje općine Stari Grad Sarajevo.

"Molimo građane da, ukoliko posjeduju informacije o identitetu, kretanju ili prebivalištu tražene osobe, o tome obavijeste PS Stari Grad Sarajevo na jedan od sljedećih brojeva telefona: 033 283 100, 033 532 000, 033 283 116, Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo na brojeve telefona: 033 206 666 ili 122, odnosno najbližu policijsku stanicu", navedeno je iz MUP-a KS.

Riječ je krivičnom djelu izazivanja narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti.

Povodom ovog gnusnog događaja se ranije oglasila i Jevrejska opština u Sarajevu, iz koje su kazali kako zabrinjava to "da je neko u doba jedne od najvećih kriza s kojom se naše društvo do sada susrelo, na obavijesti o smrti jednog Jevreja, tokom praznika Pesah, usred dana, izvježbanim pokretom nacrtao kukasti križ".