|

Objavljena pitanja za test općeg znanja namijenjen budućim policajcima u Sarajevu

Objavljena pitanja za test općeg znanja namijenjen budućim policajcima u Sarajevu
45
I. Č.
14.1.2020. u 13:51
87
komentara
45

dijeljenja
Objavljena pitanja za test općeg znanja namijenjen budućim policajcima u Sarajevu Foto: H. M./Klix.ba
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je objavilo listu pitanja za test općeg znanja za buduće policajce, kao i mlađe inspektore, s ciljem prevencije korupcije, ali i povećanja transparentnosti prilikom zapošljavanja.
"Ovo je prvi put od postojanja MUP-a KS da kandidati za policajce ili mlađe inspektore mogu pronaći pitanja i adekvatno se pripremiti za konkursnu proceduru", kazao je Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, istaknuvši da je ovo rezultat izmjena i dopuna Zakona o unutrašnjim poslovima i Zakona o policijskim službenicima Kantona Sarajevo.

Prema pojašnjenju ministra, ove izmjene i dopune su usvojene s ciljem povećanja transparentnosti prilikom zapošljavanja policijskih službenika i prevencije korupcije, što je jedna od prioritetnih mjera Vlade Kantona Sarajevo.

"Vrlo često kandidati ne znaju kako da se pripreme za ispit općeg znanja. Objavom pitanja, od kojih je jedna grupa pitanja za čin policajca, a druga za čin mlađeg inspektora, kandidati se mogu pripremiti i u konkursnoj proceduri ostvariti što bolje rezultate", kazao je Katica.

Lista pitanja za ispit općeg znanja se nalazi na internetskoj stranici MUP-a KS, u skladu sa zakonskom procedurom, a javni konkurs će, kako je to saopćeno, biti naknadno raspisan, o čemu će javnost biti obaviještena.
Prijavi grešku


Komentari (87)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...