|

Objavljena imena uhapšenih u akciji "Lift"

Objavljena imena uhapšenih u akciji "Lift"
0
Klix.ba
22.12.2015. u 15:54
4
komentara
0

dijeljenja
Objavljena imena uhapšenih u akciji "Lift" Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon ispitivanja šest osumnjičenih za krijumčarenje oružja, tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjera pritvora za četiri osumnjičena i prijedlog za određivanje mjera zabrane za dvojicu osumnjičenih.
Postupajući tužilac, uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora u trajanju od mjesec (30) dana za osumnjičene: Harisa Hodžića rođenog 16.10.1983. godine u Travniku, Mustafe Šemića, rođenog 01.02.1959. godine u mjestu Kamena, Nikole Pandže, rođenog 24.09.1957. godine u mjestu Raška gora, općina Mostar i Muhameda Mehmetija, rođenog 07.01.1978.godine u Sarajevu

Tužilac predlaže da se navedenima odredi mjera pritvora iz razloga opisanih članom 132. stav 1. tačka a), b) i c) ZKP BiH, odnosno zbog okolnosti koje ukazuju da postoji opasnost od bjekstva osumnjičenih, kao i zbog osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi, u nastojanju da ometu i onemoguće vođenje krivičnog postupka protiv njih, pokušali izvršiti uticaj na svjedoke, ali i zbog opravdane sumnje da bi osumnjičeni, ukoliko bi se našli na slobodi, mogli ponovo izvršiti isto ili slično krivično djelo.

Prijedlog za određivanje mjera zabrane postupajući tužilac je predložio u pogledu osumnjičenih: Mensada Sijarića, rođenog 18.09.1961.godine u Godijevu, R Srbija i Marija Prcu, rođenog 29.03.1978.godine u Mostaru.

Predložene su mjere zabrane iz člana 126. stav 1. i član 126a stav 1. tačka d) ZKP-a BiH, odnosno predložene su mjere zabrane napuštanja boravišta i zabrana putovanja, zabrana korištenja lične karte za prelazak preko granice, te obaveza javljanja nadležnom policijskom organu po mjestu prebivališta jednom sedmično.

Osumnjičeni se terete da su počinili krivično djelo-neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe iz člana 193. stav 1. Krivičnog zakona BiH.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora i mjera zabrane bit će upućen Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...