{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Objavljena imena uhapšenih u akciji "Lift"

22.12.2015. u 15:54
0
4
Objavljena imena uhapšenih u akciji "Lift"
0
Objavljena imena uhapšenih u akciji "Lift"
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon ispitivanja šest osumnjičenih za krijumčarenje oružja, tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjera pritvora za četiri osumnjičena i prijedlog za određivanje mjera zabrane za dvojicu osumnjičenih.
Postupajući tužilac, uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora u trajanju od mjesec (30) dana za osumnjičene: Harisa Hodžića rođenog 16.10.1983. godine u Travniku, Mustafe Šemića, rođenog 01.02.1959. godine u mjestu Kamena, Nikole Pandže, rođenog 24.09.1957. godine u mjestu Raška gora, općina Mostar i Muhameda Mehmetija, rođenog 07.01.1978.godine u Sarajevu

Tužilac predlaže da se navedenima odredi mjera pritvora iz razloga opisanih članom 132. stav 1. tačka a), b) i c) ZKP BiH, odnosno zbog okolnosti koje ukazuju da postoji opasnost od bjekstva osumnjičenih, kao i zbog osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi, u nastojanju da ometu i onemoguće vođenje krivičnog postupka protiv njih, pokušali izvršiti uticaj na svjedoke, ali i zbog opravdane sumnje da bi osumnjičeni, ukoliko bi se našli na slobodi, mogli ponovo izvršiti isto ili slično krivično djelo.

Prijedlog za određivanje mjera zabrane postupajući tužilac je predložio u pogledu osumnjičenih: Mensada Sijarića, rođenog 18.09.1961.godine u Godijevu, R Srbija i Marija Prcu, rođenog 29.03.1978.godine u Mostaru.

Predložene su mjere zabrane iz člana 126. stav 1. i član 126a stav 1. tačka d) ZKP-a BiH, odnosno predložene su mjere zabrane napuštanja boravišta i zabrana putovanja, zabrana korištenja lične karte za prelazak preko granice, te obaveza javljanja nadležnom policijskom organu po mjestu prebivališta jednom sedmično.

Osumnjičeni se terete da su počinili krivično djelo-neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe iz člana 193. stav 1. Krivičnog zakona BiH.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora i mjera zabrane bit će upućen Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: