BiH
13

Objavljen snimak verbalnog napada na ministra Ivankovića Lijanovića

Piše: M. N.
Sin Jerka Ivankovića Lijanovića, Josip, objavio je snimak sa sigurnosne kamere koja se nalazi na njihovoj porodičnoj kući u Širokom Brijegu, a na kojoj se vidi kako je muška osoba, dan prije fizičkog napada na njegovog oca, došla za njim i verbalno ga napala.

Kako je ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Ivanković Lijanović rekao za naš portal ranije, Robert Crnjac koji se sumnjiči za napad, prijetio mu je 7. marta pred porodičnom kućom. Kazao je kako će taj snimak biti dostavljen MUP-u ZHK.

"Mogu i da posumnjam na ubistvo s obzirom na to da mi je Robert Crnjac dan prije prijetio pred porodičnom kućom za što ima i snimak koji će biti dostavljen MUP-u ZHK što će demantovati navode advokata Ivana Brekala. Ja nikada u životu nikoga nisam napao. To govori i činjenica da on nema nikakvih povreda jer sam ja u vrijeme napada sjedio u automobilu", kazao je Ivanković Lijanović za naš portal ranije.

Na snimku se vidi kako muškarac hoda za ministrom, staje ispred njega i ne dozvoljava mu da prođe. Kada se ministar provukao i otišao u kuću, muškarac je nastavio dobacivati a potom otišao.

Prema snimku, verbalni napad dogodio se u subotu u 14:33 sati.

Podsjetimo, Jerko Ivanković Lijanović je napadnut u nedjelju, pola sata prije podneva, ispred restorana Borak u Širokom Brijegu. Nekoliko sati kasnije uhapšen je Robert Crnjac koji se sumnjiči da ga je izudarao drškom od pištolja po glavi, te je predat Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona.

Ivanković Lijanović je kazao kako sumnja da napad ima političku pozadinu.