{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Objavljen konkurs za upis na fakultete u Sarajevu

24.6.2013. u 17:44
7
43
Objavljen konkurs za upis na fakultete u Sarajevu
7
Objavljen konkurs za upis na fakultete u Sarajevu
Rektorat Univerziteta u Sarajevu (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Konkurs za upis studenata u prvu godinu prvog ciklusa studija na fakultetima i akademijama Univerziteta u Sarajevu za akademsku 2013./2014. godinu objavljen je danas na web stranici i oglasnoj ploči Univerziteta u Sarajevu kao i web stranicama i oglasnim pločama fakulteta i akademija Univerziteta u Sarajevu.
U prvu godinu prvog ciklusa studija na Univerzitetu u Sarajevu planiran je upis 5.714 studenata. Od toga na redovni studij 2.639, redovni studij za koji troškove snose studenti 1.534, vanredni studij 904, distance learning studij 420, te 217 stranih državljana. U prvu godinu drugog ciklusa studija planiran je upis 3.906 studenata.

Iskustva iz ranijih godina pokazuju da se završeni srednjoškolci u najvećem broju opredjeljuju za studiranje na fakultetima grupacije društvenih nauka, mada je posljednjih godina povećan interes za upis na fakultete grupacije tehničkih nauka, a postepeno se povećava i interes za fakultete grupacije medicinskih nauka, prirodno-matematičkih i biotehničkih nauka i humanističkih nauka.

Konkurs možete pogledati ovdje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: