|

Obilježena sedma godišnjica terorističkog napada na PS Bugojno

Obilježena sedma godišnjica terorističkog napada na PS Bugojno
21
F
FENA
27.6.2017. u 17:59
114
komentara
21

dijeljenja
1/5 Foto: FENA
2/5 Foto: FENA
3/5 Foto: FENA
4/5 Foto: FENA
5/5 Foto: FENA
Iz Bugojna je danas upućena želja da se nikome nikada ne ponovi teroristički napad, kakav je zabilježen u toj općini 27. juna 2010. godine. U napadu na Policijsku stanicu Bugojno tada je poginuo policajac Tarik Ljubuškić, teško ranjena policajka Edina Hindić, a lakše povrijeđeno pet policajaca.
Prisjećajući se jednog od najtežih dana u historiji ovog grada, policijske, općinska i druge delegacije položile su cvijeće u holu Policijske stanice, kod spomen-obilježja u obližnjem parku, te na mezarju Jaklić.

Učenjem Fatihe i na druge načine odali su počast poginulom bugojanskom policajcu, čija porodica kaže da vrijeme nije umanjilo bol koja je ostala iza Tarikove smrti.

"Kao i prethodnih godina na ovaj dan, emocije prevladaju razum. Tuga je u našim srcima. Život je surov i okrutan, ali moram se boriti zbog djece koja su mi prioritet", kazala je Tarikova supruga Mersiha.

Zahvalila je načelniku PS Bugojno Zaimu Ždraloviću i svima drugima koji, obilježavanjem godišnjice terorističkog napada, nastoje sačuvati uspomenu na njenog supruga.

Predsjednik Saveza sindikata policije Dragan Škulj naglasio je da policijski službenici iz SBK-a suosjećaju s kolegama u Bugojnu i porodicom Ljubuškić.

"Izvršioci su kažnjeni i sankcionirani. To će, nadam se, doprinijeti da nikada više nekome ne padne na pamet da napravi sličan čin, jer je spremnost Federalne policije na visokom nivou", naglasio je Škulj.

Optuženi za teroristički napad u Bugojnu Haris Čaušević Oks je u ponovljenom sudskom postupku osuđen na kaznu zatvora od 35 godina.
Prijavi grešku


Komentari (114)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...