BiH
78

Obilježena godišnjica ubistva Želimira Vidovića Kelija

Klix.ba
Porodica pokojnog Želimira Vidovića Kelija u pratnji delegacije FK Sarajevo danas je obilježila 22. godišnjicu Kelijevog ubistva obilaskom mjesta gdje je ukopan na Gradskom groblju Bare u Sarajevu.

Kelijevoj supruzi Borjani, kćerkama Dajani i Miani, te unuku Filipu, pridružili su se Maid Delić, predsjednik Skupštine FK Sarajevo, Elvir Kantardžić, potpredsjednik Kluba, generalni direktor Dino Selimović i sportski direktor Abdulah Ibraković.

Nakon obilaska mjesta gdje je Keli ukopan, porodica je sa delegacijom FK Sarajevo posjetila klupske prostorije, gdje su svi dobili počasne članske karte, a Kelijev dvogodišnji unuk Filip se potpisao na nekoliko Kelijevih fotografija koje krase klupske prostorije.

Podsjetimo se da je 17. maja 1992. godine, Želimir Vidović Keli ubijen, prevozeći ranjenike iz sarajevskog naselja Dobrinja prema bolnici Koševo. Danas, jedna ulica na Dobrinji nosi njegovo ime, a svake godine organizuje se nogometni turnir u čast Želimiru Vidoviću Keliju.

"Dugujemo pokojnom Keliju da sjećanje na njega živi, stoga ćemo ispred FK Sarajevo pokrenuti inicijativu da Kelijev turnir na Dobrinji bude sastavni dio tradicionalne manifestacije Novogradski dani. Vjerujem da ćemo naići na razumijevanje u Općini Novi Grad. Keli to zaslužuje", kazao je Dino Selimović, direktor FK Sarajevo.