BiH
0

Obilježena godišnjica stradanja građana Sarajeva u ulici Jukićeva

FENA
Predstavnici Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. i Grada Sarajeva, roditelji ubijene djece i građani posjetili su danas mjesto stradanja pet civila, od toga dvoje djece, u ulici Jukićeva br. 69 i tom prilikom odali počast nevinim žrtvama.

Na današnji dan 1992. godine u ulici Jukićeva br. 69 zločinci ubili pet građana Sarajeva od kojih dvoje djece. Ubijeni su djeca, rođaci Indira i Rizvan Kujundžić, te Delveta i Hasija Kujundžić i Mirjana Maksimović.

"Tog dana dogodila se porodična tragedija kada su stradala četiri člana porodice Kujundžić", kazao je Feni predsjednik Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. Fikret Grabovica.

Današnjem obilježavanju stradanja prisustovala je i sestra ubijenog Rizvana Kujundžića, Emina, koja je prilikom ove tragedije bila lakše ranjena.

"Emina je ovih dana diplomirala na Medicinskom fakultetu. Poslije tragedije je donijela odluku da se zločincima osveti na jedan poseban način, tako što će završiti Medicinski fakultet. I baš u mjesecu u kojem je njen brat stradao diplomirala je na Medicinskom fakultetu", kazao je Grabovica.

"Znanje i obrazovanje je najveće oružje mladih u njihovoj budućnosti i borbi za bolji život i bolje sutra", dodao je.

Na obilježavanju godišnjice stradanja prisutan je bio i jedan broj mladih ljudi koji su položili cvijeće i odali počast nevinim mališanima koji su stradali tokom opsade Sarajeva.