{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obilježena 62. godišnjica Univerziteta u Sarajevu

F
20.12.2011. u 16:42
0
1
Obilježena 62. godišnjica Univerziteta u Sarajevu
0
Obilježena 62. godišnjica Univerziteta u Sarajevu
Univerzitet u Sarajevu
Povodom obilježavanja 62. godišnjice rada Univerziteta u Sarajevu, u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu danas je upriličena akademija.
Rektor Univerziteta u Sarajevu prof.dr. Faruk Čaklovica predstavio je dio akademskih aktivnosti iz bogatog opusa UNSA-e, sajam stipendiranja, seminare, 20. međunarodnu konferenciju o laserskoj fizici, potpisivanje sporazuma s univerzitetima u svijetu, promoviranje doktoranata, magistranata, bechelora, realizirane sjednice Vijeća UNSA-e, saradnju i informiranje javnosti i drugo.

"Danas je Univerzitet i pored mnogih izazova, uz sve nepovoljnosti koje prate ovo vrijeme, dostigao zavidan naučni i edukativni nivo koji mu omogućava dominiranje ne samo unutar akademske zajednice BiH nego ga čini i značajnim faktorom progresa i dinamizma obrazovne i naučnoistraživačke djelatnosti u regionu", rekao je Čaklovica.

Čaklovica je najavio i aktivnosti za 2012. godinu s naglaskom na održavanje "Donatorske konferencije za izgradnju Kampusa UNSA", nastavak aktivnosti na integraciji Univerziteta itd.

Na današnjoj svečanosti je uručeno devet priznanja najboljim nastavnicima UNSA za 2011. godinu, četiri profesorice i pet profesora, kao poticaj i uzor mlađim naraštajima.

"Prestižno priznanje "Najbolji nastavnik", tradicionalno se dodjeljuje najuspješnijim nastavnicima u sklopu obilježavanja Dana Univerziteta", rekla je prof.dr. Slavenka Vobornik, prorektorica za nastavu UNSA-e.

Dodala je da se na ovaj način Univerzitet stimulira i nagrađuje svoje najbolje i najreferentnije nastavnike za njihova dostignuća u nastavnoj, znanstvenoj, umjetničkoj i kulturnoj djelatnosti.

Promovirano je i 12 profesora emeritusa te dodijeljeno 16 nagrada iz Fonda „Akademik Edhem Čamo“ za 19 studenata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: