{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obilježena 62. godišnjica Univerziteta u Sarajevu

F
20.12.2011. u 16:42
0
1
Obilježena 62. godišnjica Univerziteta u Sarajevu
0
Obilježena 62. godišnjica Univerziteta u Sarajevu
Univerzitet u Sarajevu
Povodom obilježavanja 62. godišnjice rada Univerziteta u Sarajevu, u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu danas je upriličena akademija.
Rektor Univerziteta u Sarajevu prof.dr. Faruk Čaklovica predstavio je dio akademskih aktivnosti iz bogatog opusa UNSA-e, sajam stipendiranja, seminare, 20. međunarodnu konferenciju o laserskoj fizici, potpisivanje sporazuma s univerzitetima u svijetu, promoviranje doktoranata, magistranata, bechelora, realizirane sjednice Vijeća UNSA-e, saradnju i informiranje javnosti i drugo.

"Danas je Univerzitet i pored mnogih izazova, uz sve nepovoljnosti koje prate ovo vrijeme, dostigao zavidan naučni i edukativni nivo koji mu omogućava dominiranje ne samo unutar akademske zajednice BiH nego ga čini i značajnim faktorom progresa i dinamizma obrazovne i naučnoistraživačke djelatnosti u regionu", rekao je Čaklovica.

Čaklovica je najavio i aktivnosti za 2012. godinu s naglaskom na održavanje "Donatorske konferencije za izgradnju Kampusa UNSA", nastavak aktivnosti na integraciji Univerziteta itd.

Na današnjoj svečanosti je uručeno devet priznanja najboljim nastavnicima UNSA za 2011. godinu, četiri profesorice i pet profesora, kao poticaj i uzor mlađim naraštajima.

"Prestižno priznanje "Najbolji nastavnik", tradicionalno se dodjeljuje najuspješnijim nastavnicima u sklopu obilježavanja Dana Univerziteta", rekla je prof.dr. Slavenka Vobornik, prorektorica za nastavu UNSA-e.

Dodala je da se na ovaj način Univerzitet stimulira i nagrađuje svoje najbolje i najreferentnije nastavnike za njihova dostignuća u nastavnoj, znanstvenoj, umjetničkoj i kulturnoj djelatnosti.

Promovirano je i 12 profesora emeritusa te dodijeljeno 16 nagrada iz Fonda „Akademik Edhem Čamo“ za 19 studenata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: