BiH
176

Obilježena 24. godišnjica SDA: Tihić poručio da stranka mora ići "Alijinim putem"

Piše: Am. Dž.
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Polaganjem cvijeća na mezar osnivača i prvog predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Alije Izetbegovića na Šehidskom mezarju Kovači, obilježena je 24. godišnjica ove stranke.

Polaganju cvijeća je prisustvovalo rukovodstvo SDA kao i brojni članovi te političke stranke.

Zamjenik predsjednika SDA i predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je istakao da stranka neće organizovati proslavu, te da će SDA godišnjicu obilježiti na dostojanstven način, pomažući narodu.

"Mislim da SDA i sve druge stranke u ovoj državi trebaju na takav način napraviti kampanju, ne pet dana, nego sljedećih pet mjeseci. Raditi svom snagom i zbrinuti svakog unesrećenog čovjeka", rekao je Izetbegović.

On je istakao da SDA u oktobru mora pokazati da ima snagu da mijenja sebe.

"Moramo izaći na izbore sa novim idejama, sa novim ljudima, ako želimo da SDA ponovo preuzme poluge uticaja u zemlji i da ovih proteklih loših osam godina popravimo kroz sljedećih osam dobrih godina", rekao je Izetbegović.

Obraćajući se prisutnima, Izetbegović je pročitao poruku predsjednika SDA Sulejmana Tihića u kojoj članstvu i rukovodstvu čestita godišnjicu osnivanja stranke sa željom da SDA nastavi putem kojim su prije 24 godine krenuli predvođeni Alijom Izetbegovićem u borbi za BiH.

"Vjerujem da ću uskoro biti u mogućnosti da se vratim svojim dužnostima u Stranci i državi, i zajedno sa vama da dam doprinos oporavku stanja u zemlji", navodi se u Tihićevoj poruci.