{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obilježena 10. godišnjica smrti Ahmeta Hadžipašića

F
23.7.2018. u 11:10
8
27
Obilježena 10. godišnjica smrti Ahmeta Hadžipašića
8
Obilježena 10. godišnjica smrti Ahmeta Hadžipašića
Porodica, supruga Branka i tri kćerke sa svojim porodicama, zatim zadnji predsjednik Vlade RBiH prof.dr. Hasan Muratović, bivši premijer Federacije BiH Edhem Bičakčić, aktuelni ministar u Vladi FBiH Amir Zukić, delagacija Skupštine i Vlade Zeničko-dobojskog kantona, kao i brojni prijatelji i saborci, okupili su se danas da obilježe 10. godišnjicu smrti prof.dr. Ahmeta Hadžipašića.
"Bog je podario Ahmetu sposobnost odlučivanja. On je sve odluke donosio hrabro i odlučno", kazao je prof. Muratović u svom prigodnom govoru te dodao kako danas svi bježe od odlučivanja.

"Pamtit ćemo ga kao specifičnog Krajišnika, Zeničanina, profesora i, nadasve, patriotu i dobrog čovjeka", kazao je Muratović.

Nakon što su delegacije položile cvijeće na mezar, kratak vjerski program predvodio je hafiz Sead Šahinović, koji je i rođak rahmetli Hadžipašića.

Hadžipašić je premijer Federacije BiH bio u periodu od 2003.-2007. godine, a umro je na današnji dan 2008. godine u Zenici.

Rođen je 1.jula 1952. godine u Cazinu, a smrt ga je zatekla na poziciji prorektora Univerziteta u Zenici. Predavao je i na univerzitetima u Sarajevu, Mostaru i Bihaću.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: