{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obilježen Međunarodni dan Civilne zaštite, zaslužnima dodijeljena priznanja

F
3.3.2015. u 14:52
61
2
Obilježen Međunarodni dan Civilne zaštite, zaslužnima dodijeljena priznanja
61
Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine obilježilo je danas 1. mart, Dan zaštite i spašavanja - Civilne zaštite BiH i Međunarodni dan civilne zaštite, prigodnom ceremonijom na kojoj su zaslužnim pojedincima i organizacijama uručena priznanja.
Naglašeno je da se Bosna i Hercegovina, od posljednje ceremonije, suočila s najvećom prirodnom katastrofom u svojoj novijoj povijesti, koja je izazvala gubitke ljudskih života i ogromne, detaljno još neutvrđene materijalne štete.

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mladen Ćavar je kazao da su se tokom tog perioda jasno mogle prepoznati sve vrline i mane trenutnog normativnog i operativnog segmenta funkcioniranja zaštite i spašavanja i civilne zaštite Bosne i Hercegovine.

Prema njegovim riječima, raduje činjenica da je i ovom prilikom iskazana izuzetno visoka razina solidarnosti između nadležnih institucija i operativnih snaga na terenu, kako u sferi sustavnih odnosa u BiH, tako i u oblasti međunarodne suradnje.

"U tim najtežim trenucima, Bosni i Hercegovini pružena je pomoć od ukupno 46 zemalja kroz sustave civilne zaštite EU, NATO-a i Međunarodne organizacije civilne obrane", kazao je Ćavar.

Ministarstvo sigurnosti BiH je, u povodu obilježavanja Dana civilne zaštite BiH, donijelo odluku o dodjeli priznanja pojedincima i institucijama koji su u prethodnom godišnjem periodu dali značajan doprinos u spašavanju ljudskih života i razvoju sustava zaštite i spašavanja - civilne zaštite BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: