{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obilježavanje Dana borbe protiv trgovine ljudima

S
14.10.2011. u 10:46
0
0
Obilježavanje Dana borbe protiv trgovine ljudima
0
Obilježavanje Dana borbe protiv trgovine ljudima
Ministarstvo sigurnosti BiH, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH i "Caritas BiH", povodom 18. oktobra - Dana borbe protiv trgovine ljudima, organizovaće ulične akcije u Mostaru, Banjoj Luci, Tuzli i Sarajevu.
"Već pet godina taj dan se obilježava kao Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima, pa će tako i ove godine na ovaj dan biti provedene ulične akcije sa ciljem edukacije i podizanja svijesti javnosti o ovom problemu", saopšteno je iz "Caritasa BiH".

Procjenjuje se da u Evropi godišnje nekoliko stotina hiljada ljudi postanu žrtve trgovine ljudima, te ni BiH nije izuzetak.

Zbog loše socio-ekonomske situacije, koja je nastala nakon rata i samog tranzitnog položaja BiH je postala plodno tlo za razvoj trgovine ljudima, te predstavlja zemlju porijekla, tranzita i destinacije, napominju iz "Caritatsa BiH".

Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima nastao je na prijedlog Evropske komisije i uz preporuku Evropskog parlamenta 2007. godine sa ciljem jačanja svijesti javnosti i donosioca odluka o potrebi donošenja boljih politika prevencije i borbe protiv trgovine ljudima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: