{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obilježavanje 126 godina Fabrike duhana Sarajevo

F
31.5.2006. u 15:08
0
0
Obilježavanje 126 godina Fabrike duhana Sarajevo
0
Obilježavanje 126 godina Fabrike duhana Sarajevo
Fabrika duhana Sarajevo (FDS) 126. godišnjicu obilježava završetkom investicija od 16 miliona KM koji su uloženi u modernizirani pogon za preradu duhana, novu opremu, objekt u Tuzli, te otvaranje poduzeća u Beogradu i Skoplju.
Direktor FDS Šefik Lojo izjavio je danas na pres-konferenciji kako kompanija nastavlja sa svojim poslovnim iskoracima na domaćem i stranom tržištu, rekavši također da je pomoć u izlasku na makedonsko tržište FDS dobio od predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Adnana Terzića.

Prema Lojinim riječima uloženi novac u investicije ima za cilj nastavak jačanja kompanije kako bi opstala na domaćem i regionalnom tržištu na kojem su sve prisutnije multinacionalne kompanije.

Govoreći o pojačanom interesu za dionice FDS-a na Sarajevskoj berzi Lojo je pozvao dioničare, odnosno radnike da ne prodaju svoje dionice budući da je to u njihovome interesu, te istaknuo kako trebaju imati povjerenje u tvornicu.

Direktor FDS- a je također, bez obzira na planove Agencije za privatizaciju FBiH da ponudi na prodaju državni kapital u vrijednosti od 39,91 posto kapitala iznio stajalište da bi bilo bolje da taj dio kapitala ostane u državnom vlasništvu.

U povodu obilježavanja godišnjice, prema riječima izvršnog direktora Edina Mulahasanovića, FDS je odlučio da donira 20.000 KM Centru za slijepu i slabovidnu djecu BiH, te po 10.000 KM Udruženju paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Kantona Sarajevo i Međunarodnom festivalu prijatelja Goražde.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: