{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obilježavanja bitke za odbranu Predsjedništva i institucija RBiH

F
30.4.2010. u 11:21
0
16
Obilježavanja bitke za odbranu Predsjedništva i institucija RBiH
0
Obilježavanja bitke za odbranu Predsjedništva i institucija RBiH
U okviru prvog dana manifestacije "Dani Kantona Sarajevo", 2. maja, u povodu obilježavanja bitke za odbranu Predsjedništva i institucija Republike Bosne i Hercegovine, u organizaciji Udruženja za zaštitu tekovina borbe za BiH i pod pokroviteljstvom Ministarstva za boračka pitanja KS-a bit će održana "Javna tribina o historijskom i aktuelnom značenju zbivanja 2.maja 1992. za odbranu Sarajeva i Bosne i Hercegovine", najavljeno je iz Pres-službe KS-a.
Tribina će biti održana u Domu mladih KSC "Skenderija", a ovom prilikom prisutnima će govoriti Stjepan Kljuić, Hasan Efendić i Avdo Hebib.

Istog dana, delegacija Kantona Sarajevo u sastavu predsjedavajući Skupštine KS-a Denis Zvizdić, ministar za boračka pitanja KS-a Hajrudin Ibrahimović, predsjednik Kluba poslanika SBiH Emir Baraković, predsjednica Kluba poslanika SDA Dženana Zlatar, poslanici u Skupštini KS-a Miro Lazović i Edina Papo, te predstavnici Koordinacionog odbora boračkih organizacija KS-a položit će cvijeće na Centralno obilježje mezarja Kovači i mezar prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića.

Zatim će delegacija Kantona Sarajevo u sastavu zamjenik predsjedavajućeg Skupštine KS-a Svetozar Pudarić, ministar za boračka pitanja KS-a Hajrudin Ibrahimović, predsjednica Kluba poslanika SDUBiH Mirjana Deak, poslanici u Skupštini KS-a Ismet Imamović i Adisa Gec, te predstavnici Koordinacionog odbora boračkih organizacija KS-a položiti cvijeće na groblje Lav.

Delegacija Kantona Sarajevo u sastavu zamjenik predsjedavajućeg Skupštine KS-a Ivica Šarić, ministar za boračka pitanja KS-a Hajrudin Ibrahimović, predsjednik Kluba poslanika Patriotski blok BPS-SDU Šemsudin Hadrović, predsjednik Kluba poslanika
SDPBiH Fikret Musić i poslanik u Skupštini KS-a Mirsad Pindžo, te predstavnici Koordinacionog odbora boračkih organizacija KS-a položit će cvijeće na mezarje Stadion, dok će ministar za boračka pitanja KS-a Hajrudin Ibrahimović i predstavnici Koordinacionog odbora boračkih organizacija KS-a položiti cvijeće na mezarje Buča Potok.

Navečer će u sali Kinoteke BiH biti prikazan kultni domaći film iz 1955. godine "Hanka", reditelja Slavka Vorkapića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: