BiH
2

Obezbijeđen prevoz za osnovce sa Obhodže

Klix.ba
Općina Stari Grad i Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo obezbijedili su besplatan prevoz za 67-ero djece iz naselja Obhodža koja pohađaju nastavu u Osnovnoj školi "Vrhbosna".

Riječ je o učenicima čije su kuće od osnovne škole udaljene 3,5 kilometra i više. Prevoz za ove osnovce bit će organizovan tokom cijelog radnog dana i to u oba smjera. Polazna stanica bit će u Ulici Čorbadži dede Mustafage broj 14 (kod istoimene stanice), a krajnja kod OŠ “Vrhbosna”.

Termini za prevoz djece:

7,30- Polazna stanica kod džamije – OŠ "Vrhbosna" (prevoz za 25 učenika viših razreda), 8,45- Polazna stanica kod džamije – OŠ "Vrhbosna" (prevoz za 15 učenika prvog razreda), 12,00- OŠ "Vrhbosna" – polazna stanica kod džamije (povratak prvačića iz prve smjene), 12,45- Polazna stanica kod džamije – OŠ "Vrhbosna" (prevoz za 27 učenika nižih razreda u drugu smjenu) 15,30- OŠ "Vrhbosna" – polazna stanica kod džamije (povratak prvačića iz druge smjene) 17,00- OŠ "Vrhbosna" – polazna stanica kod džamije (povratak ostalih učenika iz druge smjene).