BiH
0

Obavljeni informativni razgovori po prijavi da je inspektor prijetio gostima

FENA
Policijski službenici i inspektori unutrašnje kontrole MUP-a RS preduzeli su niz zakonom propisanih radnji i obavili u toku dana više informativnih razovora sa svjedocima, a sve u cilju utvrđivanja eventualnog postojanja krivičnog djela ili prekršaja.

Iz CJB Banja Luka je ovo saopćeno nakon informacija da je policijski inspektor Aleksandar Trninić 6. maja u restoranu Dajakprijetio gostima, među kojima je bila i porodica s bebama, da će njih i djecu pobaciti u Vrbas, jer su Turci.

O svim prikupljenim informacijama upoznato je Okružno tužilaštvo Banja Luka, u skladu s čijim daljim instrukcijama se nastavlja rad, precizira se u saopćenju banjalučke policije.

"Ukoliko se utvrdi da postoji prekršajna ili krivična odgovornost ova osoba će biti adekvatno procesuirana, a također će biti pokrenut i postupak za utvrđivanje disciplinske odgovornosti", dodaje se.

Jedan od gostiju Dajaka ispričao je da je njegova porodica, među kojima su i dvije bebe, bili "meta“ verbalnog napada i prijetnji pijanog inspektora.

Nakon ulaska u baštu lokala, Trninić je počeo psovanje i vrijeđanje gostiju na nacionalnoj osnovi.