{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"O ustavnim promjenama se dogovaraju samo slobodni narodi"

S
11.9.2010. u 21:51
0
0
"O ustavnim promjenama se dogovaraju samo slobodni narodi"
0
"O ustavnim promjenama se dogovaraju samo slobodni narodi"
Predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) Marko Pavić smatra da o ustavnim promjenama mogu da se dogovaraju samo slobodni narodi u državi bez protektorata.
''To znači da se o ustavnim promjenama može govoriti kada BiH, u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom, bude slobodna sa dva entiteta i tri konstitutivna naroda, a ne protektorat'', rekao je Pavić na večerašnjem predizbornom skupu DNS-a u prijedorskom naselju Tukovi.

Pavić, koji je i nosilac liste DNS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske (RS) na nivou regije Prijedor, naglasio je da se entiteti i narodi treba da dogovore šta će i kako mijenjati.

''Na nametanja rješenja DNS nikada neće pristati, jer smatramo da je Dejton dao ovlaštenja samo Republici Srpskoj i Federaciji BiH'', istakao je Pavić i poručio da nema olakog prenošenja nadležnosti, a posebno da neće dozvoliti preglasavanje u državnim institucijama.

Na tribini DNS-a u prijedorskom prigradskom naselju Tukovi i Petrovo predstavljeni su poslanički kandidati iz Prijedora za Narodnu skupštinu RS i Predstavnički dom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: