Marko Pavić
0

"O ustavnim promjenama se dogovaraju samo slobodni narodi"

SRNA
Predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) Marko Pavić smatra da o ustavnim promjenama mogu da se dogovaraju samo slobodni narodi u državi bez protektorata.

''To znači da se o ustavnim promjenama može govoriti kada BiH, u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom, bude slobodna sa dva entiteta i tri konstitutivna naroda, a ne protektorat'', rekao je Pavić na večerašnjem predizbornom skupu DNS-a u prijedorskom naselju Tukovi.

Pavić, koji je i nosilac liste DNS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske (RS) na nivou regije Prijedor, naglasio je da se entiteti i narodi treba da dogovore šta će i kako mijenjati.

''Na nametanja rješenja DNS nikada neće pristati, jer smatramo da je Dejton dao ovlaštenja samo Republici Srpskoj i Federaciji BiH'', istakao je Pavić i poručio da nema olakog prenošenja nadležnosti, a posebno da neće dozvoliti preglasavanje u državnim institucijama.

Na tribini DNS-a u prijedorskom prigradskom naselju Tukovi i Petrovo predstavljeni su poslanički kandidati iz Prijedora za Narodnu skupštinu RS i Predstavnički dom.