{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


O godišnjici genocida izvještavali svi ugledni mediji, počast odata širom svijeta

11.7.2018. u 14:12
425
90
O godišnjici genocida izvještavali svi ugledni mediji, počast odata širom svijeta
425
O godišnjici genocida izvještavali svi ugledni mediji, počast odata širom svijeta
Žrtvama srebreničkog genocida počinjenog u julu 1995. odata je počast u gradovima širom Evrope, pa i svijeta, a vijest o obilježavanju 23. godišnjice genocida i ukopu 35 posmrtnih ostataka žrtava objavili su ugledni svjetski mediji poput The New York Timesa, De Telegraafa, The Irish Timesa, TRT Worlda i The News & Observera.
Gradovi širom Evrope obilježavaju danas 23. godišnjicu genocida počinjenog u Srebrenici 1995. godine pa će tim povodom, u terminu od 18 do 19 sati, biti održana manifestacija u glavnom gradu Švedske, na kojoj će biti i učesnici iz Bosne i Hercegovine. Obilježavanje će biti upriličeno, također, u New Yorku, Londonu, Berlinu, Parizu...

Bh. umjetnica s adresom u New Yorku Aida Šehović postavit će, kao i prethodnih godina, umjetničku instalaciju u Cirihu kao znak sjećanja na sve stradale Srebreničane. Prošle godine je njena umjetnička instalacija s fildžanima kafe postavljena u Chicagu.Povodom godišnjice tragedije u Srebrenici organizirani su događaji i u drugim evropskim i svjetskim gradovima, a vijest o 23. godišnjici i drugim temama vezanim za genocid objavili su: The New York Times, The Voice of America, Haaretz, Star Tribune, De Telegraaf, The Irish Times, TRT World, The News & Observera i drugi.

Osim toga, počast žrtvama genocida u Srebrenici odaju zvaničnici i individualci na društvenim mrežama. Remembering Srebrenica je britanska dobrotvorna inicijativa koja ima zadatak da educira o posljedicama mržnje. Na njihovom Twitter profilu zvaničnici i institucije odaju počast žrtvama.
Počast žrtvama srebreničkog genocida odata je i na Facebooku, ali i na drugim društvenim mrežama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: