{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


NVO "Svjetlo" raspisala foto-konkurs

S
6.10.2010. u 22:41
0
5
NVO "Svjetlo" raspisala foto-konkurs
0
NVO "Svjetlo" raspisala foto-konkurs
Foto: Ilustracija
Povodom pet godina rada i otvaranja Edukativnog centra za socijalno uključivanje “S…” NVO Altruista "Svjetlo" u saradnji sa Udruženjem za edukaciju i društveni dijalog kroz kreativno stvaralaštvo Photekke Sarajevo, raspisalo je foto-konkurs sa temom “Svjetlo”.
Pravo učešća na foto-konkursu imaju svi fotografi, amateri i profesionalci, iz Bosne i Hercegovine i svijeta. Svaki autor može poslati maksimalno tri fotografije, kolor ili crno-bijele u JPG formatu, rezolucija 300dpi, min. 1024 px po kraćoj strani.

Temom "Svjetlo“ pokušava se autorima ostaviti što šire polje za kreativno izražavanje i prezentaciju vlastite vizije ovako široko postavljenog pojma. Svjetlo iz nekog svjetlosnog izvora, svjetlo kao fotografski pojam, svjetlo na starom biciklu, svjetlo kao izvor života, svjetlo na kraju tunela, svjetlo svijeće, dobra djela i lijepe geste kao svjetlo koje nam uljepšava život – sve su to moguće vizualizacije svjetla kao fotografskog izazova.

Tročlani žiri u sastavu Slobodan Samardžić Sam, Zoran Kanlić i Admir Mujkić odabrat će ukupno 20 fotografija za izložbu koja će biti postavljena na ceremoniji otvorenja Edukativnog centra "S...“ u ul. Logavina br. 11 u Sarajevu 11. novembra, nakon čega se izložba seli u galeriju B. Smoje u Radićevoj ulici br 11 u Sarajevu.

Tri prvoplasirane fotografije bit će novčano nagrađene u iznosima od 150, 100 i 50KM.

Sve dodatne informacije i pojašnjenja nalaze se na web stranici www.fotokomuna.com ili putem e-maila: [email protected]

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: