Kultura
0

Izložba "Svjetlo" u ASA Art galeriji od 22. novembra

Sarajevo-x.com
Izložba fotografija "Svjetlo", koju sačinjavaju 23 rada odabrana na foto-konkursu u organizaciji NVO Altruista "Svjetlo" i Udruženja "Photekke", bit će postavljena u ASA Art galeriji u Sarajevu, u sklopu događaja "In the Meantime" – kolektivne izložbe 12 autora koji organizuje BosniArt.

Događaj "In the Meantime" će biti otvoren 22. novembra u 20 sati u ASA Art galeriji u ulici Bulevar Meše Selimovića 16, a izložba će biti otvorena do 30. novembra u 17 sati. NVO Altruista "Svjetlo" je u saradnji sa Udruženjem za edukaciju i društveni dijalog kroz kreativno stvaralaštvo "Photekke", u povodu pet godina rada i otvaranja Edukativnog centra za socijalno uključivanje "S…" , raspisala javni foto-konkurs sa temom "Svjetlo". Na konkurs se javilo 185 autora iz osam zemalja koji su dostavili 585 radova, a koji su zadovoljili kriterije iz propozicija.

U prostoru NVO altruista "Svjetlo", u ulici Logavina11, 18. novembra otvorena je izložba fotografija "Svjetlo" i dodijeljene su nagrade autorima. Tročlani žiri u sastavu Slobodan Samardžić Sam (profesor, likovni kritičar), Zoran Kanlić (fotoreporter) i Admir Mujkić (profesor na Akademiji) odabrao je 23 rada za izložbu.

Tri prvoplasirane fotografije kojima su pripale i novčane nagrade (150, 100 i 50 KM) su: "Svjetlo" autora Miljana Nedeljkovića – Niš, Srbija, "Fotosinteza", autorice Lole Kasalo-Sarajevo, BiH, i rad "Tamo gdje je svjetlo" autora Dalibora Talajića – Rovinj, Hrvatska.

Postavljenjem u Asa Art galeriji izložba fotografija "Svjetlo" nastavlja živjeti u skladu sa ciljevima NVO altruista "Svjetlo"- socijalna uključenost.