{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


NVO altruista "Svjetlo" poziva na izlazak na izbore

F
30.9.2010. u 11:38
0
0
NVO altruista "Svjetlo" poziva na izlazak na izbore
0
NVO altruista "Svjetlo" poziva na izlazak na izbore
Nevladina organizacija altruista "Svjetlo" i osobe s umanjenim sposobnostima pozivaju stanovništvo Bosne i Hercegovine, koji imaju pravo glasati na izborima, da 3. oktobra pronađu svoja biračka mjesta i pravilno glasaju za predložene kandidate i pokažu građansku odgovornost, saopćeno je danas iz ovog udruženja.
"Dana 3. oktobra stanovnici BiH imaju priliku realizovati najvažnije demokratsko pravo glasati i izabrati predstavnike izvršne i zakonodavne vlasti i time prenijeti ovlaštenja na izabrane predstavnike, a potom zahtijevati ispunjenje obećanja. To pravo treba iskoristiti. Osobe s umanjenim sposobnostima, roditelji i naši prijatelji glasat će na izborima. Nadamo se da ćemo našim primjerom i pozivom potaći i ostale građane da u što većem broju izađu na izbore i pravilno glasaju", kaže se u saopćenju.

Imajući u vidu značaj upoznavanja funkcioniranja demokratskog društva NVO altruista "Svjetlo" od 2006. godine, svake godine uz podršku donatora ili vlastitim sredstvima kao što je to za 2009. i 2010. godine, realizuje program "Škola demokratije".

Cilj programa je da osobe s umanjenim sposobnostima steknu znanja i vještine te prepoznaju značaj vlastite uloge u demokratskom društvu, građanske odgovornosti i građanskog aktivizma i time učestvuju u izgradnji demokratskog društva.

Ove godine su članovi "ArT LinE" kreativne radionice učestvovali na javnom konkursu "Zašto izaći na izbore i glasati", koji je raspisalo Udruženje izbornih zvaničnika Bosne i Hercegovine i osvojili drugu nagradu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: