|

Nužne popravke na objektima kolektivnog stanovanja na području općine Novo Sarajevo

Nužne popravke na objektima kolektivnog stanovanja na području općine Novo Sarajevo
11
Klix.ba
15.2.2017. u 10:20
13
komentara
11

dijeljenja
Nužne popravke na objektima kolektivnog stanovanja na području općine Novo Sarajevo Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor firme Eko-gradnja d.o.o. Sarajevo Alen Mujezinović u utorak, 14. februara potpisali su Ugovor o izvođenju radova nužnih popravki na osam objekata kolektivnog stanovanja na području općine Novo Sarajevo.
Građevinsko-zanatski radovi na sanaciji krovova i dijelova fasada vršit će se na objektima kolektivnog stanovanja u ulici Grbavička 125-127, Hasana Brkića 1-9, Grbavička 53, Grbavička 61, Grbavička 63, Grbavička 65, Emerika Bluma 7 i Emerika Bluma 9. Ukupna vrijednost radova je 162.068 KM.

U svom obraćanju, općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je da je jedina zakonska obaveza jedinica lokalne samouprave, kada je ova oblast u pitanju, izdvajanje sredstava za nužne popravke objekata kolektivnog stanovanja i za ove namjene Općina Novo Sarajevo je u 2016. godini izdvojila više od 500. 000 KM.

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba


"Sredstvima iz prošle godine u okviru realizacije ovog projekta izvršena je sanacija više od 50 objekata kolektivnog stanovanja na području općine, a zahvaljujući finansijskoj podršci Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS u fazu realizacije uključili smo i ovih osam objekata koji nisu bili među glavnim prioritetima 2016. godine", istakao je načelnik Koldžo, te dodao da se projekat nužnih popravki objekata kolektivnog stanovanja nastavlja i u ovoj budžetskoj godini.

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba


Direktor firme Eko-gradnja Alen Mujezinović naglasio je da će se ovim Ugovorom vršiti radovi na sanaciji krovova šest stambenih zgrada, kao i sanacija fasada na dva objekta na području MZ Kovačići. Rok za izvođenje radova je 90 kalendarskih dana.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...