BiH
11

Nužne popravke na objektima kolektivnog stanovanja na području općine Novo Sarajevo

Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor firme Eko-gradnja d.o.o. Sarajevo Alen Mujezinović u utorak, 14. februara potpisali su Ugovor o izvođenju radova nužnih popravki na osam objekata kolektivnog stanovanja na području općine Novo Sarajevo.

Građevinsko-zanatski radovi na sanaciji krovova i dijelova fasada vršit će se na objektima kolektivnog stanovanja u ulici Grbavička 125-127, Hasana Brkića 1-9, Grbavička 53, Grbavička 61, Grbavička 63, Grbavička 65, Emerika Bluma 7 i Emerika Bluma 9. Ukupna vrijednost radova je 162.068 KM.

U svom obraćanju, općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je da je jedina zakonska obaveza jedinica lokalne samouprave, kada je ova oblast u pitanju, izdvajanje sredstava za nužne popravke objekata kolektivnog stanovanja i za ove namjene Općina Novo Sarajevo je u 2016. godini izdvojila više od 500. 000 KM.

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

"Sredstvima iz prošle godine u okviru realizacije ovog projekta izvršena je sanacija više od 50 objekata kolektivnog stanovanja na području općine, a zahvaljujući finansijskoj podršci Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS u fazu realizacije uključili smo i ovih osam objekata koji nisu bili među glavnim prioritetima 2016. godine", istakao je načelnik Koldžo, te dodao da se projekat nužnih popravki objekata kolektivnog stanovanja nastavlja i u ovoj budžetskoj godini.

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

Direktor firme Eko-gradnja Alen Mujezinović naglasio je da će se ovim Ugovorom vršiti radovi na sanaciji krovova šest stambenih zgrada, kao i sanacija fasada na dva objekta na području MZ Kovačići. Rok za izvođenje radova je 90 kalendarskih dana.