{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


NSRS: Predlaže se novi zakon o radu, o lobiranju i zaštiti žrtava torture

F
12.2.2013. u 20:45
0
1
NSRS: Predlaže se novi zakon o radu, o lobiranju i zaštiti žrtava torture
0
NSRS: Predlaže se novi zakon o radu, o lobiranju i zaštiti žrtava torture
Poslanici Narodne skupštine RS-a razmatrali su večeras program rada parlamenta u ovoj godini, kojim je planirano usvajanje 80 zakona i izjašnjavanje o 83 tačke u tematskom dijelu.
Entitetska vlada je predlagač najvećeg broja zakona, među kojima je i novi zakon o radu, planiran za razmatranje u četvrtom kvartalu.

Kao predlagač zakona koje bi Skupština RS-a trebalo da razmatra u ovoj godini je i parlamentarna Administrativna komisija, koja je inicirala Zakon o obavezama i pravima izabranih osoba, dok Ministarstvo trgovine i turizma predlaže Zakon o lobiranju, a obrađivač Zakona o zaštiti žrtava torture je Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite.

Poslanik SDPBiH Slobodan Popović iznio je tokom rasprave primjedbe da se informacije o radu određenih institucija, koje imaju obavezu da informiraju parlament, dostavljaju kasno, najčešće u zadnjem kvartalu za prethodnu godinu.

Time se, kaže, samo ispuni forma, dok suština, da se parlament na vrijeme informiše o radu tih institucija, ostaje u drugom planu.

Parlament rad nastavlja i sutra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: