Uoči nove sjednice
12

NSRS planira nabavku novog vozila, Krajišnik traži regulisanje statusa tzv. stvaralaca RS

Piše: M. T.
Nedeljko Čubrilović (Foto: SRNA)
Nedeljko Čubrilović (Foto: SRNA)
U Banjoj Luci je okončana sjednica Narodne skupštine RS, a skupštinski kolegij je za 18. juli zakazao 20. redovnu sjednicu koja će početi u devet sati i imat će 21 tačku dnevnog reda.

Predsjednik skupštine Nedeljko Čubrilović je rekao da se, s obzirom na obimnost materijala, očekuje da će poslanici sjednicu završiti u roku od četiri radna dana.

Čubrilović je istakao to da je kolegij razmatrao i inicijativu tzv. stvaralaca RS, čiji je predsjednik Momčilo Krajišnik, a koji traže regulisanje svog statusa, prije svega materijalnog.

Čubrilović je također potvrdio informaciju da Narodna skupština RS planira nabavku jednog službenog vozila u narednom periodu, kao i ugrađivanje lifta za invalidne osobe, čija će vrijednost biti 79.900 maraka.

Čubrilović se pohvalio time da je Glavna služba za reviziju javnog sektora RS ponovo dala pozitivnu ocjenu radu skupštine u prethodnoj godini, ističuči da se NSRS odgovorno ponaša u trošenju budžetskih sredstava.

Čubrilović je rekao i to da bi bilo logično da se Ustavni sud BiH postavi u određenju prema apelaciji poslanika iz RS o 1. martu isto kao što se postavio prema 9. januaru".