|

"Novu vlast u BiH treba formirati što prije"

"Novu vlast u BiH treba formirati što prije"
0
F
FENA
16.11.2010. u 16:47
9
komentara
0

dijeljenja
"Novu vlast u BiH treba formirati što prije" Mladen Bosić
Predsjednik Srpske demokratske stranke Mladen Bosić ocijenio je, tokom razgovora s američkim ambasadorom u BiH Patrickom Moonom, da je novu vlast na nivou BiH potrebno formirati što prije.
Bosić je izrazio nadu da će ''četverogodišnje stanje blokade zemlje, usljed neralnih želja za radikalnim promjenama Ustava BiH, biti otklonjeno i da će nova vlast na nivou BiH pokazati spremnosti za traženje kompromisnih rješenja, uz puno uvažavanje temelja Dejtonskog mirovnog sporazuma – ravnopravnosti dva entiteta i tri naroda''.

“Ukoliko se formiranje vlasti bude uslovljavalo nerealnim zahtjevima pojedinih partija, bit će jasno da su građani BiH i čitava zemlja u stvari taoci njihovih ambicija za radikalnim promjenama Ustava BiH”, ocijenio je Bosić.

On je također rekao da je SDS spremna da odmah bude implementirana presuda Evropskog suda za ljudska prava u slučaju “Sejdić-Finci”', i založio se za zatvaranje Ureda visokog predstavnika što bi bila, kako je rekao, poruka međunarodne zajednice svima u BiH da EU “zaista želi da zemlju u dogledno vrijeme vidi kao svoju članicu”.

Američki ambasador Patrick Moon kazao je da BiH i dalje ostaje predmet interesovanja SAD, te naglasio spremnost američke administracije da pomogne BiH na njenom putu ka evropskim integracijama.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...