|

Novom reisu danas će biti uručena menšura

Novom reisu danas će biti uručena menšura
3
F
FENA
15.11.2012. u 08:39
8
komentara
3

dijeljenja
Novom reisu danas će biti uručena menšura Menšura koja će biti uručena Kavazoviću
Ceremonija inauguracije i uručenja menšure, svečanog dokumenta koji se potvrđuje izabor za reisu-l-ulemu, započet će danas dolaskom odlazećeg reisa Islamske zajednice u BiH Mustafe ef. Cerića i novog reisa Huseina ef. Kavazovića u Gazi Husrev-begovu džamiju.
Nakon podne namaza, ašeru će proučiti hafiz Aziz Alili, a kratki zikir hafiz Mensur Malkić i horovi.

Programom menšure predviđeno je da Muharem Hasanbegović pročita Odluku Izbornog tijela o izboru reisa, koju će novom reisu Kavazoviću uručiti predsjednik Sabora Islamske zajednice u BiH Safet Softić, a novi reis Husin ef. Kavazović položit će zakletvu.

Predviđeno je da dosadašnji reis Mustafa ef. Cerić i reis Husein ef. Kavazović održe prigodan govor povodom dodjele menšure.

Na kraju ceremonije dovu će proučiti hafiz Ismet ef. Spahić, a potom će okupljeni u Gazi Husrev-begovoj džamiji čestitati reisu-l-ulemi.

Izborno tijelo Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini je 23. septembra izabralo Husein ef. Kavazovića za reisu-l-ulemu. Ovom menšurom se Kavazović ovlašćuje da obavlja dužnost reisa u skladu s propisima Šerijata, odredbama Ustava Islamske zajednice u BiH i državnim zakonima.

Tuzlanski muftija Husein ef. Kavazović za reisu-l-ulemu Islamske zajednice u BiH izabran je na mandatni period od sedam godina.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...