Komentari (63)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nije mi jasno kako je prošlo 60.000 vozila više nego u oktobru 2016 ako je cesta tek otvorena ove godine
@AlanShore srpska posla,mitomanija i laz
jao, majko moja... a samo je trebalo ukucati par pojmova na google...
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
FBIH 2017 0 KM Hvala lijepa!
0km a KM su sa prefiksom minus u svakom slucaju
Odlican projekat, ali sta je 200.000 vozila za 30 dana??? To je 6700 vozila na dan!!!!!!!!!!!!!!! Sarajevskom Stupskom petljom dnevno prodje 60.000 vozila sto je 1,8 miliona vozila za 30 dana. 6700 voila (ako racunamo da se vozi 06.00 do 24.00) je 186 vozila po satu i smjeru. Zaista mala cifra ...
Sve što se uloži u putnu infrastrukturu dugoročno se potpuno vraća i isplati. To je uradila Hrvatska, to radi i RS.
Kada god se vozim tim autoputem, pomislim, pustoš, nigdje nikoga. Par automobila vidiš.
Kada entitet republika srpska otvori na proljece cijelu dionicu od Banja Luke do Prnjavora imat ce vise izgradjenih kilometara autoputeva od Federacije za nekih 30 kilometara. A mi smo njima "bjezali" za oko 60 kilometara u vrijeme vlade Nermina Niksica. Nama je naravno drago sto RS gradi autoputeve u Bosni i Hercegovini ali nam je krivo sto gradnja potpuno stala u Federaciji. Mozda sm oipak jos jednom trebali razmisliti o uvodjenju akciza, makar 10 Feninga?
Grade Srbi Bosnu.
Nije mi bilo ljeno izracinat da je to 4 auta u minuti sve skupa u oba smjera. Pa nisam bas imponiran.
Odlično, samo gradite i radite.
August 2016 godine Sarajevo sjever – Zenica jug sa 762.446 vozila, Sarajevo zapad – Tarčin sa 291.576 vozila Međugorje – Ljubuški sa 115.031 vozila. https://www.zenit.ba/rekordni-promet-i-prihodi-na-autocesti-a1/
Sarajevo sjever – Zenica jug 25 414 vozila/DNEVNO, Sarajevo zapad – Tarčin sa 9 719 vozila/DNEVNO. Međugorje – Ljubuški sa 3 834 vozila/DNEVNO. ---------------------------------------------------- Oktobar 2016 godine Bosanska Gradiška - Banja Luka prošlo ukupno 128.025 vozila ili 4267 vozila/DNEVNO Banja Luka-Doboj prošlo ukupno 186.000 vozila ili 6200 vozila/DNEVNO
I oni bi pravili autocestu kroz istocnu Bosnu gdje bi kilometar kostao 25 miliona eura, a nemaju ni pola potrebnog saobracaja od Bluke ka Bosanskoj Gradisci?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Nek se puni budzet naše nam lijepe BiH....
Gdje ti se pune magarce jedan, imas jednu dionicu autoceste u cijeloj drzavi koja je isplativa i jednu koja je relativno isplativa, znaci Sarajevo - Zenica isplativa, Sarajevo - Tarcin skoro pa isplativa. Sve ostalo, debelo ne isplativo.
@Roin Ne uzimaj ovo previše k srcu:)..Manje uvreda, više humora, i sve ce biti ok....
Tuzla - Sarajevo to heftu propusti
I mi Srbi da smo u nečemu dobri.
Po cemu je to tebi magarce dobro 6000 vozila dnevno, a za isplacivanje kredita ti treba 10 000 vozila dnevno i to minimum, minimuma.
@Roin Veze nemaš o ovome izgleda! Dionica je samo dio trase, završena u roku. Naplata putarine nije ni počela u punom obimu, ovi podaci su samo za vozila koji prodju kroz naplatnu rampu...a duplo više se isključi ranije i ne plati putarinu. Ta dionica se radi baš dobro, i ja sam pozitivno iznenadjen kako to ide. P. S. Obraćanje sa “magarče” govori o tebi, i tvom mentalnom sklopu.
Zar imaju toliko traktora? Garant su to oni iz oluje. Pa se kod nas nakotili.
186.000 vozila / 30 dana = 6200 vozila dnevno ------------------------------------------------------------------------- Dovoljno za obicne ceste, autocesta se ne isplati graditi ispod 10 000 vozila dnevno prometa. Davno su Japanci u studiji rekli, jedine isplative dionice autoceste u BiH su Sarajevo - Zenica - Doboj i nesto oko Tuzle pravaca i to je to. Sve ostalo se ne isplati.
Medjutim opet se prenosi propaganda i opet Srna i opet se vijest samo prepisuje? Naravno kad covjek cita optimistican naslov rekao bi super. Medjutim kad se tih 186 000 vozila podijeli sa 30 ili 31 dan u mjesecu, onda se shvati da je to otprilike nekih 50% potrebnog prometa vozila da samo vraca kredit i da se isplati. Sto znaci, djaba si krecio Milosave.
@Roin Joj nemoj da se ukakis od pakosti cekaj da ga sastave i jos ako bude krak prema bjeljini vidjeces tek onda koliko ce vozila proci ali tesko je to tebi ogranicenom objasniti
PRIKAŽI ODGOVORE (1)