BiH
28

Novoimenovani ambasadori predali akreditive Izetbegoviću

FENA
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, tokom zasebnih ceremonija održanih danas u Sarajevu, primio je akreditive novoimenovane ambasadorice Republike Francuske u BiH Claire Bodonyi, novoimenovanog ambasadora Države Palestine Riziqa N.M. Nammouraha i novoimenovanog ambasadora Ruske Federacije Petra Anatoljeviča Ivancova, saopćeno je iz Predsjedništva.

Izetbegović je diplomatama zaželio toplu dobrodošlicu i uspješnu misiju u Bosni i Hercegovini. Izrazio je očekivanje da će tokom njihovog mandata, veoma dobri odnosi koje BiH ima s ovim državama nastaviti da se razvijaju i da će uzajamna saradnja na svim poljima biti dodatno unaprijeđena.

Ambasadorica Francuske prenijela je Izetbegoviću pozdrave predsjednika Francuske Françoisa Hollanda i potvrdu snažne podrške njene zemlje Bosni i Hercegovini u procesu euroatlantskih integracija.

Aambasador Palestine je prenio srdačne pozdrave predsjednika Države Palestine Mahmouda Abbasa uz izraze velike zahvalnosti za kontinuiranu i principijelnu podršku palestinskom narodu i državi.

Ruski ambasador je Izetbegoviću prenio poziv predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina da prisustvuje svečanoj proslavi 70. godišnjice pobjede u Drugom svjetskom ratu.

Ceremonija je planirana za 9. maj 2015. godine u Moskvi.

Novoimenovani ambasadori su predsjedavajućem Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću čestitali ponovni izbor za člana Predsjedništva.