|

Novoimenovani ambasadori BiH na završnim razgovorima

Novoimenovani ambasadori BiH na završnim razgovorima
30
Piše: Er. M.
7.5.2019. u 15:21
18
komentara
30

dijeljenja
Novoimenovani ambasadori BiH na završnim razgovorima Foto: I.Š./Klix.ba
Tri nova bosanskohercegovačka ambasadora uskoro bi trebala otputovati u Sloveniju, Italiju i Grčku gdje će u narednom periodu obavljati poslove ambasadora i konzula države BiH.
Završni razgovor novoimenovanog ambasadora Bosne i Hercegovine u Sloveniji Milorada Živkovića bit će održan 14. maja 2019. godine u Ministarstvu vanjskih poslova BiH. Živković je za ambasadora imenovan na prijedlog predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

On je u mandatu od 2010. do 2014. godine bio predsjedavajući/zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, a od 2017. godine obnašao je dužnost direktora Javne zdravstvene ustanove bolnica "Sveti apostol Luka" u Doboju.

Jučer je održan završni razgovor novog konzula BiH u Milanu Dragana Mihaljevića kojeg je na ovu poziciju postavio član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić. On je do sada obnašao dužnost prvog sekretara u Ambasadi BiH u Hagu, a već duži niz godina zaposlen je u Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Danas u 11 sati završni razgovor obavila je i nova ambasadorica BiH u Grčkoj Milica Ristović-Krstić koja je imenovana na prijedlog Milorada Dodika. Ristović-Krstić bila je zastupnica SNSD-a u Skupštini općine Istočna Ildiža.

Radila je kao viši asistent na Elektrotehničkom fakultetu u Istočnom Sarajevu, a magistrirala je na temu "Unaprijeđena jednofazna PLL struktura kao dio upravljačke strukture PV invertora".
Prijavi grešku


Komentari (18)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...