BiH
161

Novogodišnji poklon Malog Magacin Kabarea i Moje banke djeci Sarajeva

Klix.ba
U subotu, 26. decembra, u 15 sati u Meeting pointu će biti održana premijera prvog bosanskohercegovačkog dječijeg dnevnika "#Nashdnevnik".

Nakon prošlogodišnje novogodišnje zabave Malog Magacin Kabarea koja je uz podršku stalnog partnera Moja banka dd Sarajevo osigurala besplatnu zabavu i okupila više od 700 mališana i njihovih roditelja, ove godine partneri pripremaju nešto sasvim novo.

Riječ je o premijeri prve epizode prvog bosanskohercegovačkog dječijeg dnevnika “#Nashdnevnik” koja će i ovaj put biti besplatna za svu djecu grada Sarajeva i njihove roditelje.

U izradi dječijeg dnevnika je učestvovalo skoro stotinu mališana polaznika Radionica kreativnosti i mašte - MMK Centar, MMK Ilidža i MMK Vogošća koji su sami osmislili, napisali i snimili svoju verziju dnevnika koji pruža mnogo vedriji pogled na našu svakodnevnicu.

U okviru ovog događaja, koji je namijenjen djeci od 6 do 14 godina i njihovim roditeljima, pored premijere dječijeg dnevnika posjetioci će moći razgovarati sa edukatorima, prijaviti se za učešće u kreativnim zimskim kampovima i novoj sezoni Radionica kreativnosti i mašte.

Medijski partneri prvog dječijeg dnevnika su Face TV i Antena Sarajevo. Ulaz na projekciju je besplatan.

Mali Magacin Kabare čine ciklusi radionica koji uključuju radionicu gitare i muzičke produkcije i radionicu kreativnosti i mašte za djecu uzrasta od 6 do 14 godina i mlade od 14 do 18 godina. Kroz radionice Malog Magacin Kabarea u posljednje četiri godine prošlo je preko dvije stotine djevojčica i dječaka iz Sarajeva, Vogošće, Ilidže, Zagreba, Bihaća koji su uz pomoć edukatora napisali i snimili veliki broj kratkih filmova, pjesama, spotova te napisali i producirali muziku za dječije filmove.