{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održana prva bh. manifestacija "Djeca su ukras svijeta"

29.10.2015. u 19:56
54
10
Održana prva bh. manifestacija "Djeca su ukras svijeta"
54
U organizaciji Dječijeg sajma danas je održana manifestacija "Djeca su ukras svijeta", koja je okupila brojne roditelje, osobe iz javnog života i njihove mališane. Roditelji i djeca su veselim majicama sa sloganima poručili da su Djeca ukras svijeta, da je Super biti mama, i da je Biti tata cool.
Akcija za cilj ima podizanje svijesti o niskoj stopi nataliteta, odnosno sprječavanje lošeg demografskog trenda u Bosni i Hercegovini. Slična akcija u regionu se održava već nekoliko godina sa izvanrednim odjekom u javnosti, a ovo je bilo njeno prvo bh. izdanje.

Direktorica Dječijeg sajma Maja Kojundžić najavila je da će akcija i u našoj zemlji prerasti u tradiciju, kako bismo zajedničkim snagama ukazali na važnost porodice kao stuba društva.

Domaćica akcije bila je ambasadorica Dječijeg sajma Sabina Silajdžić sa suprugom Denisom i njihovih šest sinova. Akciju su sa zadovoljstvom pozdravile poznate bh. ličnosti, mame i tate iz medija i građani Sarajeva. Na ovom događaju sa svojim mališanima okupili su se: Almir i Senka Kurt, Džejla Glavović, novopečeni tata Emir Cocalić, Dalal, Sabina Ćudić Lilo i Lejla Hadžijamaković, Damir Mašić, Lejla Zvizdić, Nele Begović, Džena Zeničanin, Maja Salkić, porodica Kenović, Vanja Semić, Elameri Škrgić Mikulić i brojni drugi.

Ovom prilikom najavljen je i Dječiji sajam koji će se održati od 6. do 8. 11. 2015. u sarajevskom centru Skenderija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: