Vremenska prognoza
0

Novogodišnja noć u BiH hladna i bez snijega

Sarajevo-x.com
U Novu godinu bez snijega
U Novu godinu bez snijega
Bosanci i Hercegovci Novu godinu neće dočekati u snježnom ambijentu, najavljuju meteorolozi, ali bi se oni koji odluče 2011. dočekati napolju trebali utopliti, jer će se niske temperature zadržati i u narednim danima.

Federalni meteorolog Ibrahim Hadžismailović je za Sarajevo-x.com rekao da su sinoćnje sniježne padavine posljednje u godini na izmaku.

"Padavina neće biti sve do 2. januara kada će u Hercegovini poslijepodne padati kiša, dok će u Bosni padati snijeg", rekao je Hadžismailović.

Vrijeme će u narednim danima biti i dalje prohladno, promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. Temperature će biti niske, a moguće je da tokom dana pređu 0 C. Jutra će pratiti magla u kotlinama i duž riječnih tokova.

Slično vrijeme najavljuje i servis za vremensku prognozu na portalu Yahoo.com, s tim da se navodi da padavina neće biti sve do četvrtka naredne sedmice.

I servis Accuweather.com najavljuje istu vremensku prognozu kao i Yahoo.com, a to je sunčano i hladno vrijeme sve do polovine sljedeće sedmice kada nas očekuje susnježica.