Spremite topliju garderobu
0

Novogodišnja noć hladna i bez padavina

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Sve one koji Novu godinu planiraju proslaviti na otvorenom, obradovat će vremenska prognoza Federalnog hidrometeorološkog zavoda, prema kojoj će u većem dijelu zemlje preovladavati stabilno i vedro vrijeme.

Posljednje pripreme za najluđu noć privode se kraju. Mnogi Bosanci i Hercegovci će u 2012. ući zajedno sa svojim sugrađanima na proslavama organiziranim na gradskim trgovima, a dobra vijest je da vrijeme neće pokvariti novogodišnje raspoloženje.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, frontalni poremećaj preko Bosne i Hercegovine proći će već danas. To će donijeti porast temperature, ali i kišu i susnježicu.

"U noći s petka na subotu, u centralnim i istočnim dijelovima zemlje počet će snježne padavine koje će se nastaviti sve do subote poslijepodne. Međutim, već od sredine dana će se razvedriti, što će donijeti pad temperatura. Vrijeme u noći sa subote na nedjelju će biti hladno, ali stabilno", kazao nam je meteorolog Damir Šantić.

Prvog dana Nove 2012. godine temperature će biti od minus devet do minus četiri. U nedjelju će u pojedinim područjima biti maglavito, ali stabilno vrijeme. Nova naoblaka očekuje se već u utorak.