{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novo Sarajevo: Vjerskim zajednicama grant od 80.000 KM

13.10.2015. u 15:20
2
13
Novo Sarajevo: Vjerskim zajednicama grant od 80.000 KM
2
Novo Sarajevo: Vjerskim zajednicama grant od 80.000 KM
Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo u utorak, 13. oktobra ove godine potpisao je ugovore sa predstavnicima vjerskih zajednica s područja općine Novo Sarajevo o dodjeli grant sredstava u ukupnom iznosu od 80.000 KM koja su planirana u općinskom budžetu za 2015. godinu.
Na ovaj način nastavljena je kontinuirana saradnja sa sve tri konfesionalne zajednice, putem aktivnosti i rada 12 vjerskih objekata - džamija i crkava, koji predstavljaju islamsku, katoličku i pravoslavnu zajednicu.

U skladu sa praksom koju Općina Novo Sarajevo provodi zadnjih deset godina, tako su i ove godine, sredstva ravnomjerno raspoređena na 12 objekata – vjerskih zajednica, u iznosu od po 6.660 KM, pod uslovima koje zajednice treba da ispunjavaju, te obaveznim pravdanjem i namjenskim korištenjem općinskih budžetskih sredstava.

Podjela sredstava je urađena u skladu sa izraženim potrebama i zahtjevima vjerskih zajednica, a odnose se na nabavku sredstava za održavanje i zaštitu objekata od propadanja, nabavku opreme i neophodnog inventara, te edukativne i vjersko-prosvjetne aktivnosti na području Općine Novo Sarajevo, saopćeno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: