Moguće nepogode
38

Novo osvježenje stiglo u BiH, na sjeveru i sjeveroistoku zemlje pljuskovi

S. Š.
Izvor: BHmeteo.ba
Izvor: BHmeteo.ba
Bh. meteorolozi za danas su najavili novo osvježenje u vidu pljuskova, lokalno i sa grmljavinom. Padavine su u poslijepodnevnim satima stigle na sjever i sjeveroistok zemlje, dok će Posavina i Semberija biti na udaru i mogućih većih nepogoda.

Prema prognozi meteorologa sa BHMeteo.ba Facebook stranice, oko 18 sati su dobar dio sjeverne i sjeveroistočne Bosne zahvatili pljuskovi sa grmljavinom uz lokalno pojavu nevremena.

U narednim satima, prema njihovoj prognozi, Posavina i Semberija su na udaru uz mogućnost lokalnih nepogoda.

Olujni sistem, međutim, neće se nastaviti dalje kroz BiH već će se kretati prema sjeveru i sjeveroistoku i nakon krajnjeg sjevera i sjeveroistoka zemlje, dalju putanju nastavlja prema istoku Hrvatske i Vojvodini.

Najviše stabilnog i suhog vremena bit će u dijelovima centralne i istočne Bosne gdje se samo lokalno očekuju nestabilnosti.

Olujni oblaci već su stigli u Doboj i Modriču.


Za sutra, u četvrtak, se u Bosni i Hercegovini očekuje djelomično vedro i nestabilno sa lokalnim pljuskovima, moguća je i slaba grmljavina. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 stepeni Celzijusa.