Centar grada
123

Novo obrušavanje fasade u Sarajevu, sada rizična i ulica Mula Mustafe Bašeskije

N. V.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U ulici Mula Mustafe Bašeskije u Sarajevu došlo do obrušavanja fasade, a s obzirom na to koliko je ovo čest incident, građani su prestali i da broje koliko puta se to dogodilo u kratkom vremenskom periodu.
Najmanje tri puta u mjesec dana je došlo do obrušavanja dijela fasade na ulicu u centru Sarajeva (ulica Ferhadija), gdje skoro uvijek ima prolaznika. Srećom, ovaj put u ulici Mula Mustafe Bašeskije niko nije povrijeđen.

Nešto ranije, krajem februara je došlo i do većeg obrušavanja prilikom čega je povrijeđena jedna osoba. Ženska osoba je tada zadobila prelom lopatične kosti.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Nadležni u općini, gradu i kantonu još uvijek nisu poduzeli nikakve mjere kako bi sigurnost građana na ulicama bila veća, a ranije smo imali priliku čuti i da je uglavnom riječ o objektima koji su u privatnom vlasništvu i da je renoviranje fasada na stanarima.

Skupština Kantona Sarajevo danas zasjeda o sigurnosnoj situaciji zbog pucnjava, kobnih saobraćajnih nesreća i incidenata u gradu, no i obrušavanje fasada očigledno postaje ozbiljan sigurnosni problem.