BiH
0

Novo na Sarajevo-X portalu: MediaBase - svi mediji u jednom

Sarajevo-X
Od danas na Sarajevo-X portalu, na adresi <a href="http://www.sarajevo-x.com/mediabase" target="_blank">www.sarajevo-x.com/mediabase</a>, možete posjetiti jedinstveni news servis koji sadrži bazu vodećih bh. medija sa najsvježijim vijestima.

MediaBase, jedinstven servis ovakve vrste u našoj zemlji, pokreće aplikacija koja automatski generiše i ispisuje glavne vijesti medija iz Bosne i Hercegovine. Ovakav servis smatra se jednim od najnovijih internet otkrića u svijetu. Primjerice, na sličan način radi, doduše dosta sofisticiranije, i Google News servis. Na stranici MediaBase-a se prikazuju najsvježije vijesti iz cijele Bosne i Hercegovine.

Mnogim korisnicima interneta u svijetu ovakav način prikupljanja najnovijih informacija, najčešće vijesti, predstavlja nezaobilazno odredište pri svakodnevnom surfanju. Razlog tome je mogućnost istovremenog i veoma brzog praćenja udarnih vijesti i dešavanja na što većem broju medija.

MediaBase je trenutno u beta verziji, a već radimo na novim mogućnostima. Za sada smo u našu bazu medija uvrstili samo bosansko-hercegovačke medije. To su:

Dnevni avaz
Oslobođenje
Jutarnje novine
Nezavisne novine
Glas Amerike
Slobodna Evropa

Bljesak
Pincom
Sarajevo-X.com Dani
Slobodna Bosna
INFO Online
Sport.ba
Pungas
Auto revija
Fena
PBS BiH.

Izbor medija, koji namjeravamo proširivati, je vršen po njihovoj popularnosti, jačini na bh. medijskoj sceni, ažurnosti, tehničkoj mogućnosti prikupljanja vijesti i drugim karakteristikama.

Napomena: Od danas se na Sarajevo-X portalu box sa komentarima uklanja sa početne stranice, a zamijenjuje ga box sa po jednom vijesti iz pet najjačih bh. medija. Također, mogućnost komentarisanja većine vijesti na Sarajevo-X portalu će biti isključena.