BiH
0

Novinari iz BiH posjetili TRT u Ankari

Anadolija
Visoki zvaničnici medija koji su došli iz Bosne i Hercegovine posjedili su danas Radio-televiziju Turske (TRT) u Ankari, javio je novinar agencije Anadolija.

U zgradi Uprave TRT-a u Ankari novinare je primio generalni direktor TRT-a Ibrahim Sahin i zvaničnici TRT-a. Nakon što su odgledali kratki promotivni film o TRT-u, Ibrahim Sahin upoznao je goste sa institucionalnom strukturom i funkcionisanjem TRT-a.

Sahin je istakao da je TRT ostvario saradnju na brojnim poljima u Bosni i Hercegovini, podsjetivši da koristi nekoliko prostorija u zgradi Radio-televizije Bosne i Hercegovine, te da ima veoma bliske prijateljske odnose sa predstavnicima televizije Hayat koja se emituje u BiH.

Generalni direktor Sahin rekao je da TRT u BiH snima i seriju "Ptice poput nas" sa jednom privatnom kompanijom, dodavši da su na početku ovog projekta govorili kako je to "najveći komercijalni odnos između BiH i Turske".

"Vaša snaga kao novinara izlazi na vidjelo na putu jačanja kulturnih, trgovinskih i ekonomskih odnosa između Turske i Bosne i Hercegovine", rekao je Sahin, izrazivši zadovoljstvo što je delegacija novinara iz BiH posjetila TRT.