Nezavisne novine
0

Novinar godine Sanja Vlaisavljević

SRNA
U organizaciji "Nezavisnih novina" večeras su u hotelu "San" u Laktašima, u prisustvu najviših zvaničnika Republike Srpske i Federacije BiH, dodijeljene nagrade za novinara godine, koja nosi ime Nikole Guzijana, nekadašnjeg novinara ovog lista.

Za novinara godine proglašena je Sanja Vlaisavljević, kolumnista u "Glasu Srpske" i "Dnevnom avazu" i direktor Centra za kulturu i dijalog.

Za ličnost godine izabrana je Tanja Fajon, izvjestilac Evropskog parlamenta za viznu liberalizaciju za zapadni Balkan, dok je nagrada privrednika godine dodijeljena generalnom direktoru Telekoma Srpske Predragu Ćulibrku.

Čitaoci "Nezavisnih novina" za najboljeg ministra u BiH izabrali su Dragana Vrankića, ministra finansija, za najboljeg ministra u Republici Srpskoj Antona Kasipovića, ministra prosvjete i kulture, a za najboljeg  ministra u FBiH Safeta Omerovića, ministra zdravlja.

Nagradu za životno djelo u oblasti novinarstva dobio je Gojko Šerbula, novinar "Glasa Srpske", RTRS-a i Tanjuga.

Nagrade ministrima uručio je predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić, koji je rekao da nije jednostavno biti najbolji u zemlji koja je na putu ka EU i izrazio zadovoljstvo što takvi ljudi postoje.

Dodjeli nagrada u hotelu "San" u Laktašima prisustvovali su srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, premijer RS Milorad Dodik, poslanici u Narodnoj skupštini RS, ministri iz Srpske i mnogobrojne javne i kulturne ličnosti iz RS.