{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novinar "Fokusa" napao novinara FTV-a Mišu Vidovića

F
27.3.2010. u 19:23
0
13
Novinar "Fokusa" napao novinara FTV-a Mišu Vidovića
0
Novinar "Fokusa" napao novinara FTV-a Mišu Vidovića
Udruženje/udruga BH novinari i Linija za pomoć novinarima izražavaju zabrinutost zbog javnih prijetnji novinaru FTV-a iz Banje Luke Miši Vidoviću, a koje je uputio novinar banjalučkog lista "Fokus" Radovan Jović.
"Novinar Jović je Mišu Vidovića ispsovao, nazvao ga "ustašom" i poručio mu kako će ga "zaklati". Sve se to događalo u hotelu Bosna pred jednim brojem novinara iz Banje Luke, koji su uspjeli spriječiti fizički obračun Jovića s novinarom Mišom Vidovićem", navodi se u saopćenju za medije Udruženja/udruge BH novinari i Linije za pomoć novinarima.

"Zaprepašteni smo brutalnošću s kojom se novinar Radovan Jović obrušio na svog kolegu po profesiji, kao i riječnikom koji je koristio, a koji smo dosad mogli slušati samo od najvećih kriminalaca i zločinaca. Kada jedan novinar prijeti drugom da će ga 'zaklati', to nije samo kriminalni čin, već predstavlja potpuni sunovrat novinarstva u ovoj zemlji", dodaje se u saopćenju.

Udruženje/udruga BH novinari i Linija za pomoć novinarima zbog toga hitno zahtjevaju javno očitovanje redakcije u kojoj radi Jović i Uredničkog kolegija lista Fokus o današnjem događaju.

Zahtijevaju također njihovo javno izvinjenje Miši Vidoviću zbog izrečenih prijetnji i uvreda.

Udruženje/udruga BH novinari i Linija za pomoć novinarima očekuju od Centra javne bezbjednosti u Banjoj Luci hitno utvrđivanje svih činjenica u vezi s ovim slučajem i njegovo zakonito procesuiranje. Istovremeno traže poduzimanje posebnih mjera zaštite novinara Miše Vidovića i njegove porodice, budući da je Vidović u posljednje vrijeme bio izložen različitim prijetnjama i pritiscima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: